Fogadjelmese

Szia! Itt most Bence, Borka és Barnabás posztjait olvashatod. Egy elvarázsolt világban vagyunk, mert meg kell mentenünk a Fogadd El virágot. Gyere te is, és segíts nekünk! Hogyan? Idejében megtudod!

Játékszabályzat

Ha szeretnél nyerni, kattints ide, és ismerd meg a "Fogadjelmese" játék szabályait!

Facebook

Friss topikok

  • Fekete Sámuel: @szemet: ja én is valami ilyest gyanítok. De persze olyan homályos ez a csipkerózsika-mese. @Foga... (2011.05.13. 01:43) A Törpe felbukkanása

A banya serege

2011.09.22. 10:22 - Fogadj el mese

Kedves Barátaink!

 

Utoljára írunk Nektek, ezúttal mindhárman, együtt, azok után, hogy sikeresen megvívtuk a végső csatát, és szerencsésen hazaérkeztünk. Ez persze így sokkal egyszerűbben hangzik, mint ami valójában történt, mert egyáltalán nem volt egyszerű… Ott hagytuk abba a történetet, hogy a gonosz banya serege ellen egy különleges csapatot kellett szerveznünk, olyat, amely mindent legyőz. Persze, tanakodtunk először, hogy honnan lesz nekünk ilyen, de aztán eszünkben jutott az a sok-sok-sok mindenki, akikkel az utunk során találkoztunk. És ott volt a telefonszámuk az okostelefonban, nyilván nem véletlen ez sem… Úgyhogy már ment is az sms: „Gyertek, segítsetek nekünk kiszabadítani a Tündért, hogy újra éljen a Fogadjel Virág!

Fogalmunk sem volt, mennyi időbe telik, míg mindenki a palotához ér, így addig is elrejtőztünk egy biztonságos búvóhelyre és ott vártunk, nehogy a banya észrevegyen bennünket… De a segítség gyorsabban jött, mint gondoltuk! Egy nap sem telt bele, és minden barátunkmegérkezett. Jött a Kisnyúl a többi erdei állattal; Sziszi, néhány új barátjával; Ödön bácsi Gergővel és Gusztávval; a furcsa falu lakói, akik már nagyon jól tudtak jelbeszéddel kommunikálni; és az Indián Tábor kis indiánjai Gáborral együtt. És jött a Törpe is! Létszámra is jelentős sereg volt. De még így sem tudtuk, mire készüljünk pontosan, ezért félrehívtuk Gergőt és Gusztávot, hogy megkérdezzük tőlük: Mit mond a bölcs könyvetek, milyen harcra készüljünk?

Gergő és Gusztáv megnézték a könyvet és azt mondták:

A könyvben ez áll: „A gonoszt csak a szeretet pusztíthatja el.”

Ezért összeszedtük a gondolatainkat, aztán hárman kiálltunk a seregünk elé és azt mondtuk nekik:

Köszönjük, hogy idejöttetek segíteni! Már az, hogy itt vagytok, bizonyítja, hogy gondoskodó, törődő, szeretni képes állatok és emberek vagytok. Ez olyasmi, amit a gonoszok serege nem ismer. Ez a mi legfőbb fegyverünk! Nem tudjuk, pontosan mire számítsunk a harcban, de ha erős a szívetek, akkor nyerni fogunk!

A többiek helyeslően bólogattak, de azért érezni lehetett, hogy picit izgulnak. Hiszen fogalmunk sem volt, hogy valójában mi vár ránk, ha elindulunk a banya serege ellen.De kockázat nélkül nincs győzelem!

Elindultunk. Amikor elértük a palota kapuját, megdöngettük és bekiáltottunk:

Eljöttünk, hogy kiszabadítsuk a Tündért, te gonosz banya! Eressz be minket, és küzdj meg velünk!

Vérfagyasztó kacaj volt csupán a válasz, de zörögve-morogva kitárult a nagy kapu és mi beléphettünk rajta. A palota udvarára jutottunk. Az udvar közepéből különös lépcső vezetett egy toronyba. A lépcsősor minden fokán egy marcona, fekete ördög állt. A torony tetején ott állt a Tündér megkötözve! De hogyan cselezzük ki az ördögöket? A gonosz banya egy seprűnyélen körülöttünk cikázott a levegőben és továbbra is vérfagyasztóan kacarászott.

Nem lehetne valahogy megállítani? – sóhajtott fel Gergőke. – Engem nagyon idegesít.

Szerintem semmi esélyünk! – reszketett egy kevésbé hősies indián cimboránk. – Nem tudjuk ezeket az ördögöket legyőzni, százszor erősebbek nálunk.

Csak ne aggódj! – nyugtatta Barnabás. – Arról volt szó, hogy a szeretet erejével kell harcolni.

Igen, de azt hogyan kell csinálni,? – kérdezte a Kisnyúl. – Szeretetteljes pillantásokat vessek az ördögökre, aztán majd csak lesz valami?

Szó mi szó, nem tudtuk mi sem a választ, de most Törpe barátunk segített:

Megmondom, hogy kell ezt csinálni! Emlékeztek, minden egyes helyen, ahol jártatok, tanultatok valamit, így jutottatok el a megoldáshoz is. No, ezt kell most felhasználni az ördögök ellen!!!

Megértettük.

Lássuk csak szép sorban! – kezdte Borka. – Először volt a Kisnyúl… gyere ide, Nyúl barátunk!

A Kisnyúl előre lépett, vele együtt a többi állat is.

Veled azt tanultuk, hogy ha valaki bajba kerül, nem sajnálkozni kell, hanem megkérdezni, hogyan tudnánk rajta segíteni, és megtenni, amit tudunk! – idézte fel Bence. Alighogy ezt kimondta, az első lépcsőfokon álló első ördög levegővé vált. ELTŰNT! A Kisnyúl vidáman ugrott a helyére.

Második volt Sziszi! – Sziszi is előre lépett. – Tőled azt tanultuk, hogy csúfolódni, másokat kiközösíteni nem szép dolog, és hogy szorgalmas gyakorlással sok problémán lehet segíteni!

Puff! A második ördög is eltűnt, és Sziszi lépett a helyére.

A harmadik Ödön bácsi volt! – Tőle azt tanultuk, hogy egy vak embernek is meg lehet mutatni a világot, ha eléggé hiszünk benne! Puff! A harmadik ördög is eltűnt és Ödön bá lépett a helyére. Egyre feljebb jutottunk…

A negyedik Gergő, Gusztáv és Rudolf volt. Tőlük megtanultuk, hogy nem szabad látszat alapján senkit megítélni. Még a legcsúnyább ember is szép, ha jó a szíve!

Puff! A negyedik ördögnek is annyi! Ötödik a furcsa falu volt a furcsa lakókkal! Tőletek azt tanultuk, hogy ha hajlandóak vagyunk tanulni, ha nyitottak tudunk lenni mások iránt, ha megértőek és türelmesek vagyunk, akkor minden lehetséges! Puff! Az ötödik ördögnek is kampec!

Hatodik volt az indián tábor! Ahol megtanultuk, hogy az együtt töltött idő az igazán értékes idő és hogy mindenkinek van valamihez tehetsége, csak meg kell keresni! Puff! A hatodik ördög is elpárolgott!

Hetedik volt Gábor, akitől azt tanultuk, hogy azért mert valaki fogyatékossággal él, attól még teljes értékű ember, aki pont azokat a dolgokat szereti, amiket mások, és ő is arra vágyik, mint bárki: hogy elfogadják és szeressék! Puff! A hetedik ördög is eltűnt! Gábort pedig az Indiánok felemelték kerekes-székestül a hetedik lépcsőfokra. Még egy ördög volt hátra.

A nyolcadik fok mi magunk vagyunk! – mondta Barnabás. – Saját magunkat kellett legyőznünk, és ebből megtanulnunk, hogy csak kitartással lehet célt érni. Erre aztán eltűnt a nyolcadik, az utolsó ördög is. És ezzel a gonosz banya kárörvendő kacaja szánalmas nyöszörgéssé változott.

Legyőztetek, jaaaaajaaaaaj! Azzal ő is füstté vált, elment az ördögei után, az ördög tudja, hová!

A sereg hatalmas üdvrivalgásban tört ki! ÉLJEN! ÉLJEN! ÉLJEN! GYŐZTÜNK!!!!!

Mi pedig hárman ott álltunk az utolsó lépcsőfokon, a Tündér előtt. Gyorsan eloldoztuk. Kedvesen ránk mosolygott.

Drága Barátaim! Végigjártátok az utat, és minden próbát kiálltatok. Ha minden igaz, akkor van nálatok 15 virágszirom, amire 15 betű van írva.

Igen, itt van mind! – Borka kivette a zsebéből a gondosan összegyűjtött szirmokat, és a Tündér tenyerébe tette. A Tündér lehajolt, és a földön sorba rendezte a szirmokat. Így a betűk összeálltak és ezt a jelentést adták ki: SZERETETTEL ADNI

Nagyszerű! – nevetett a Tündér. – Ez egy kód. Ezzel a kóddal nyílik a palota titkos széfje. Gyertek! Követtük a Tündért a palota termein át, mígnem a legeslegutolsó kis szobában egy faliszőnyeg mögé rejtve elénk nem tárult a rejtek. A Tündér beütötte a kódot és a széf kitárult. Az ajtó mögött csak egyetlen dolog volt: egy apró üvegcse. A Tündér kivette. Vigyétek haza ezt az elixírt, és öntözzétek meg vele a Fogadjel Virágot! De ne feledjétek, az elixír hatása nem tart örökké! Fontos, hogy a Földön is úgy éljenek az emberek, hogy a Virág ne hervadhasson el. Megígértük, hogy vigyázni fogunk, bár ez persze nagy feladat… De megtesszük, ami tőlünk telik. Az elixírt zsebre vágtuk, aztán tanácstalanul néztünk egymásra: minden szép és jó, de mást hogyan jutunk haza?

Borkának eszébe jutott szerencsére a nagyi zsebkendője… Olyan rég volt már, hogy ti sem emlékeztek rá, ugye? Nos, ez egy varázslatos zsepi volt, aminek a csücskeit kell megfogni és azt kívánni, hogy hazamenjünk… Ági nagyitól kaptuk. Búcsút intettünk újdonsült barátainknak és persze a Törpének, aki barátságosan megveregette a vállunkat. Végül a Tündértől is elbúcsúztunk. Aztán megfogtuk a zsebkendő csücskeit és az otthonunkra gondoltunk…

Héé, gyerekek! Ébresztő! – Ági nagyi hangjára ébredtünk fel. Ismét ott voltunk a kertben, a Fogadjel Virág mellett, ahonnan elindultunk.

Jaj, de jó, hát visszajöttetek? – nevetett ránk. – Azonnal el kell mindent mesélnetek!

Máris, nagyi! – mondta Bence. – Csak előbb még van egy pici dolgunk. Elővettük az üvegcsét és a tartalmát a Fogadjel Virág tövére locsoltuk. Abban a pillanatban magához tért, és szebben virított, mint újkorában.

Ági nagyi nagyon boldog volt. És büszke volt, hogy neki „ilyen unokái vannak”! Hát, mi tagadás, ez jól esett. Meg a finom almás rétes is, amit sütött nekünk. Persze, mindent elmeséltünk neki is, töviről hegyire. Így visszagondolva, jó kis kaland volt!

 

Köszönjük, hogy velünk utaztatok és most szeretettel búcsúzunk Tőletek:

 

Borka és Barnabás és Bence

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadjelmese.blog.hu/api/trackback/id/tr433245311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása